Category Archives: Yleinen

Hyvää Joulua ja liikunnallista Uutta Vuotta 2017

Kemin Into toivottaa kaikille rauhallista joulua ja oikein hyvää ja liikunnallista Uutta Vuotta 2017.

Alla olevasta linkistä pääset Innon uudelle kotisivulle

Klikkaa tästä,  päässet Innon uudelle kotisivulle

Jäsentiedote, marraskuu 2015

into jäsenkirje15

TUL-veteraanitapaaminen Ajoksessa Hannukselanrannan leirikeskuksessa ke 5.8.2015 klo 14 – 17

Veternaatitapaaminen
Keskiviikkona 5. elokuuta TUL:n Lapin piirin veteraanit kokoontuvat jälleen sankoin joukoin viettämään rattoisaa iltapäivää ystävien seurassa Innon majalle Ajokseen.

Veteraanitapaamisen ohjelma noudattaa perinteistä kaavaa eli mukana on vähän puhetta, laulua, pelejä sekä tanssia. Tietenkin myös arvontaa. Musiikista vastaa Kauko Mäkivuotin orkesteri solistina Arvo Kenttä. Vatsaa hellitään lohikeitolla, grillimakkaroilla sekä kahvilla.

Tervetuloa
TUL:n Lapin piiri ja Innon veteraanijaosto

Image

Liikunnallinen LETE-leiri lapsille ja nuorille Ajoksessa

Liikuntaa, elämyksiä, tietoa ja taitoa sekä elämän parhainta aikaa on tarjolla 8-13 -vuotiaille TUL:n Lapin piirin LETE-leirillä Ajoksessa 27.–31. heinäkuuta.


 
Ajoksen Hannukselan rannan maastossa luonnon kauniissa merirantamaisemassa pidettävän perinteisen lasten ja nuorten telttaleirin ohjelmassa on pelejä, leikkejä, kisailuja, kädentaitoja ja lajikokeiluja. Leirillä on myös Halisko, tähtivierailuja niin urheilun kun kulttuurin saralta. Iltanuotiot kuuluvat joka päivä ohjelmaan joiden ohjelmapuolen hoitavat leiriläiset kuin ohjaajatkin. Leirin ohjelmasta vastaavat TUL:n koulutetut nuoriso-ohjaajat ja leirin johto pitkän leirikokemuksen omaavien ohjaajien käsissä.

Leirin hinta on 70 euroa. Perhealennus on 10 euroa toisesta lapsesta eteenpäin. Lisäksi TUL:n seuroille myönnetään viiden euron ryhmäalennus/lapsi. Hintaan sisältyy ohjatun monipuolisen leiriohjelman lisäksi ruokailu, vakuutukset, leiridiplomi ja leiriyllätys.

Lisätietoja leiristä TUL:n Lapin piirin www-sivuilta osoitteessa: www.tul-lappi.com. Leirille ilmoittautuminen päättyy 20.7. mutta leiripaidan haluavien on ilmoittauduttava 14.7. mennessä.

LETE-leirin järjestää Suomen Työväen Urheiluliiton Lapin piirin nuorisojaosto.

 

Elias Tyystälälle hopeaa ja pronssia

Kemin Innon painijalupaus Elias Tyystälällä on ollut kiireinen mutta samalla tuloksekas alkukesä. Kun Kemissä on värjötelty koleahkoa alkukesää, Elias on niittänyt mainetta ja vastustajia kansainvälisissä turnauksissa eri puolilla Eurooppaa.

Kansainvälisen Työväen Urheluliitto CSIT:n Maailmankisoihin Italian Lignano Sabbiadoroon Elias osallsitui TUL:n joukkuueen jäsenenä. Omaa painoluokkaansa ylemmissä sarjoissa otelleelle Eliakselle kertyi arvokasta kokemusta ja hyviä otteluita. Nuorten 74 kg:n sarjassa tuloksena oli toinen sija ja seniorien 75kg:ssa sijoitus oli kuudes.

Serbian Suboticassa, jossa pidetään myös kadettien MM-kisat reilun kuukauden päästä, järjestetettiin 3. – 4.7. kr.room. painin kadettien Refik Memisevic – Brale -turnaus, joka on UWW:n kalenterikilpailu. Suomea ediusti seitsemän painijaa, joista Kemin Innon painija otteli sarjassa 69 kg. Omassa painiluokassaan paininut Elias saavutti pronssia. Turnauksen jälkeen Elias jäi muiden painijoiden kanssa muutaman päivän leirille Suboticaan.

IMG_9752

Ennen CSIT:n maailmakisoja ja Serbian Subotican turnausta Elias Tyystälä (kuvassa oikealla) valmistautui harjoittelemalla Tervahallilla Kemissä. Sparrarina toimi Antti Tyystälä, menestynyt painija itsekin. Antti matkusti Eliaksen tueksi Ligano Sabbadoroon TUL:n joukkueen tukijoukoissa.

https://www.flickr.com/photos/rkspartak/sets/72157655430764546

TUL:n malja Esko Taskiselle

Kemin Innon Esko Taskinen palkittiin TUL-päivän vastaanotollaHelsingissä  26.1.2015 TUL-maljalla ansiokkaasta työstä seura- ja piiritasolla. Esko Taskinen on ollut vuosikymmenien ajan Innon painin sielu, lisäksi hän on toiminut aktiivisesti TUL:n Lapin piirin eri tehtävissä muun muassa veteraani- ja kuntoliikunnassa.

Esko liittyi Kemin Intoon jo vuonna neljäkymmentäluvulla aikana, jolloin seura toimi vielä Kemin Vedon nimellä. Viisikymmentäluvulta lähtien Esko tuli tunnetuksi intohimoisena painimiehenä, joka oman jo urheilu-uransa ohella toimi painijaoston eri tehtävissä ohjaajana, valmentajana, tuomarina ja seuratoimijana. Jaoston puheenjohtajuuden hän jätti 1990-luvulla, jonka jälkeen hän on ollut Innon kunto- ja veteraanijaoston puuhamies. Lisäksi hän on ollut Innon johtokunnan jäsen viidellä eri vuosikymmenellä.

TUL:n malja on liiton korkein Aiemmin TUL:n Lapin piiriin TUL:n malja on saatu neljä kertaa. Vuonna 1981 maljalla palkittiin Kemin Innon kunniapuheenjohtaja Lauri Rajaniemi, 1995 sen sai Erkki Heino Rovaniemen Lapista. Vuonna 2003 maljan myönnettiin Kemin Työväen Uimareiden Antti Vaininpäälle ja 2007 piirin kunniapuheenjohtajalle Alatornion Ahjon Olavi Stoorille.

Kemin Innon kunto- ja veteraanijaosto onnitteli Esko Taskista kokouksessaan 27.1. Jaoston puolesta kukat luovutti Kalevi Heikkinen, jaoston nykyinen puheenjohtaja.Esko kukitettuna

 

 

 

Esko Taskinen ja Kelevi Heikkinen

 

 

 

 

Valitamme kuvien huonoa laatua.

Esko Taskinen TUL malja

Kemijoki-pyöräily aloitti kuntokuukauden

 

XVIII Kemijoki-pyöräily ajettiin sunnuntaina 31. elokuuta hyvässä säässä. Pyöräilyyn osallistui kolmisenkymmentä osanottajaa, joista peräti 22 ajoi pidemmän yhdeksänkymmenen kilometrin lenkin. Kuten sanottua sää suosi pyöräilijöitä ja matkasta selvittiin suuremitta haavereitta muutamaa rengasrikkoa ja pikku kramppeja lukuunottamatta. Kemin Into kiittää kaikkia Kemijoki-pyöräilyyn osallistuneita pyöräilijöitä ja talkoolaisia.

 

Kiitokset Jaana Tuomaiselle valokuvista.

Halisko Liikettä leikkikentille

Ohjattua liikunnallista leikkikenttätoimintaa 4-10 –vuotiaille  Kemissä arkipäivisin 10-14 koko kesän ajan koulujen alkamiseen saakka.

Ensimmäisellä kerralla toivomme vanhempien käyvän sopimassa ohjaajien kanssa nuorempien lasten kulkemisesta yms. asioista.

Toimintapaikat ovat: Sauvosaari Meripuiston leikkialue,  Marttalan leikkialue,  Jungonkadun leikkialue, Rytikarin työväentalo. Sadepäivinä paikkana on Junkohalli.

Lisätietoja: Kemin Into/ 044-3141143

Kemin Innon syyskokous esittää Kemiin liikuntaneuvostoa

Kemin Into ry:n 25.11.2013 pidetty syyskokous asetti seuran tärkeimmäksi tavoitteeksi kauden 2014 toiminnalle valmistautumisen ja osallistumisen Seinäjoella kesäkuussa järjestettäviin TUL:n liittojuhliin. Seuratoimintaa pyritään kehittämään myös tuomalla entisten perinteisten liikuntamuotojen rinnalle uusia liikuntaharrastumahdollisuuksia. Kemin Innon lajikirjo koostuu voimistelusta, painista, nyrkkeilystä, koripallosta ja keilailusta sekä kunto- ja terveysliikunnasta.

Kemin Innon puheenjohtajana jatkaa Kimmo Arstio, varapuheenjohtajana Sirpa Niskala ja sihteerinä Arto Laakso. Johtokuntaan valittiin myös taloudenhoitaja Pirjo Nordlund, Jaana Tuomainen, Kai Brännkärr, Tuomo Kallijärvi ja Kalevi Heikkinen.

Innon syyskokous laati seuraavan julkilausuman:

Kemin Into ry

Syyskokous 25.11.2013

Julkilausuma

Kemin Into ry:n syyskokous ilmaisee huolestuneisuutensa ilmiöistä ja näkemyksistä, joita Kemin kaupungin liikunta-asioiden hoitamisessa on esiintynyt.

Liikunta- ja nuorisotyö ovat keskeisessä asemassa kunnallisen tason ennaltaehkäisevän työn muotoina. Jokainen ennaltaehkäisevään työhön käytetty euro säästää korjaavan ja hoitavan työn kuluja niin terveys- kuin sosiaalitoimessakin. Siksi Kemin Innon syyskokous on huolestunut esitetyistä suunnitelmista, joiden mukaan Kemin kaupungin liikunta- ja nuorisojohtajan virkaa ei täytettäisi, vaan ko. tehtävä annettaisiin jo toimivalle virkahenkilölle oman toimen ohella hoidettavaksi. Tällaisella suunnitelmalla vietäisiin käytännössä pohja koko kaupungin kannalta tärkeiltä liikunta- ja nuorisotyöltä. Jo tämän suunnitelman esittäminen osoittaa, että liikunta- ja nuorisotyö eivät nauti kaupungissa niille oikeutetusti kuuluvaa arvostusta

Kaupungin ja urheiluseurojen välisen yhteistyön ja tiedonkulun parantamiseksi Kemin Innon syyskokous esittää, että Kemin kaupunkiin perustettaisiin liikunta-asioita käsittelevä ja esittelevä liikuntaneuvosto, jonka jäsenet koostuisivat liikunta-alan asiantuntijoista ja urheiluseurojen edustajista.

Urheiluseuroissa tehtävä työ vaatii myös toimintaedellytyksiä, joista merkittävimmät ovat liikuntapaikat ja toimintavarat. Kemin kaupunki on kiitettävästi pitänyt alle 18-vuotiaiden liikuntapaikkakäytön maksuttomana, mutta samaan aikaan on liikuntatilojen väheneminen heikentänyt harrastusmahdollisuuksia. Liikuntatiloja on poistunut tilojen vanhenemisen takia, mutta myös uudempien tilojen käyttöä rajoitetaan taloussyistä. Kemin Innon syyskokouksen mielestä kaikkien kaupungin omistuksessa olevien tilojen tulisi olla kaupungissa toimivien yhteisöjen käytössä silloin kuin ne eivät ole varsinaisessa käytössään.

Kemissä on monien muiden kuntien tapaan noudatettu urheiluseurojen tukemisessa viime vuosina projekti- ja hankeperusteista menettelyä. Se on johtanut siihen, että varsinaiseen urheiluseurojen perustyöhön ei tukea enää ole saatavissa, vaan tuki suuntautuu mitä kummallisimpiin erityihankkeisiin. Kuitenkin pääasiassa lasten ja nuorten parissa tehtävä perusliikunta tarvitsee kaikkein eniten myös yhteiskunnan tukea. Siksi Kemin Innon syyskokous esittää, että Kemissä palattaisiin tukemaan urheiluseuratyötä seuroille myönnettävillä perusavustuksilla, jotta seurojen tärkein työ perusliikunnan edistämiseksi olisi turvattu.